Hosting alırken nelere dikkat edilmeli?

Hosting alırken nelere dikkat edilmeli?

Hosting alırken nelere dikkat edilmeli?

 Web site açmak için ihtiyaç duyulan en önemli unsurlardan biriside hostingtir. Başka bir deyişle bilgi depolama ve işleme alanıdır. Hosting alımı yaparken adeta internet dünyasında bir dükkan, bir ev satın alıyormuşçasına bir yer alıyormuş gibi düşünebilirsiniz. Çünkü internet üzerinden gelen misafirlerinizi yani ziyaretçilerinizi bu evde ağırlayacaksınız. Tüm verileri hosting denilen bu alanda depoluyorsunuz. Web hosting alırken şunlara dikkat edilmeli; İşletim sistemi: Web Hosting alırken dikkat etmeniz gereken en temel konu, web sitenizin Windows mu yoksa Linux tabanlı bir işletim sistemine mi ihtiyaç duyduğudur. Yani web sitenize kuracağınız sisteme karar verdikten sonra bunu seçebilirsiniz. Ekonomiklik: Web hosting alımında çok aşırı fiyatlar ile satış yapan yerlerden alım yapmanız önerilmez.

Çünkü aşırı pahalı kaliteli olacaktır muhtemelen ama çok pahalı olmayan fiyatlara da aynı hizmeti bulabilirsiniz. Elbette belirli bir taban ve tavan fiyat buradan belirtmek doğru olmaz ama piyasayı araştırdığınızda göreceksiniz. Öte yandan çok ucuz fiyatlarla satış yapan isimsiz ve yarını belli olmayan yerlerden de almak size ekonomik gelse de başınıza çok fazla dert açabilir ve neticesi hiçte ekonomik olmayabilir. Bu kritelere dikkat ederek uygun paketi seçmelisiniz. Fonksiyonellik: E-mail hesabı, veri tabanı sayısı, alt domain sayısı ve sair özelleri sınırlı ve sınırsız olarak satılabiliyor. Bu nedenle ihtiyacınızı önceden tespit edip bu konuda karar kılmalı ve alım esnasında buna dikkat etmelisiniz. Bu kriterler içerisinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise alan ve trafik konusunda ihtiyacınızı karşılayabilecek bir hosting tercih etmeniz gerekir. Kalite: Çok fazla kurumsal kimlik kazanamamış veya “merdiven altı” belgesiz ve bilgisiz çalışan yerlerden ve komisyonculardan almamanızı öneririz.

Çünkü bu tür alımlarda çok memnun olanlar ile karşılaştığımız gibi daha çok başı ağrıyanlarla karşılaşıyoruz. Bağlantı sorunları, hız sorunları, alan sağlayıcınızla iletişim sorunları ve tabii ki karşılaştığınız problemlere çözüm üretme de yetersizlik, ilgisizlik durumları başlıca sorunlardır. Ziyaretçilerinizi misafir ettiğiniz sitenizde web hosting kaynaklı problemler ziyaretçinize yansırsa, dolaylı olarak işlerinize yansıyacaktır. Örneğin yavaş bir sitede kimse ticaret yapmak, bilgi edinmek için çabalamak istemez.